perjantai 27. toukokuuta 2011

Sykemittari hakusessa (vinkkiä tähän suuntaan!)

Koska palkkapäivä lähenee kovaa vauhtia, täytyy tehdä tuhoamissuunnitelmia kaikelle sille rahamäärälle, joka aikoo mätkähtää suoraan pankkitilille. Joka kuukausi sama juttu: "mihinkähän sitä nyt rahansa laittaisi, jottei jäisi turhaan kasvamaan korkoa tilille..?" Ja ei, tämä ei koskaan ole ollut ongelma, aina olen löytänyt "hyviä kohteita", johon sijoittaa viimeisetkin pennoseni. Minuun ei ole ohjelmoitu sellaista säästämisgeeniä rahojen suhteen - ei sitten ollenkaan. Säästämisgeeni aktivoitui ainoastaan kaikkeen muuhun roinaan: "Ei tätä voi heittää pois, saatan tarvita tätä joskus.."

Mutta asiaan: tarkoitus olisi löytää mahdollisimman hyvä (niin toiminnoiltaan kuin hinta-laatusuhteeltaankin) SYKEMITTARI. Tästähän olen jo haaveillut pitkään ja nyt mielestäni alkaisi olla aika sellaiseen tutustua uudella innolla.

Tein suuria ja tilasin itselleni Juoksija-lehden, vihdoin ja viimein (sama kai tuo on tulla kotiin kannettuna, kun kuitenkin sen nappaa aina lehtitelineestä mukaansa) ja samalla tutustuin lehden nettisivuilla olevaan Shoppiin. Sieltä bongasin seuraavanlaista:

Forerunner 110 GPS naisille
Helppokäyttöisempää urheilumittaria et löydä!
Naisellisessa Garmin Forerunner 110:ssä on urheilukelloon integroitu GPS ja sykemittari samassa laitteessa. Nykyaikaa, sillä enää ei tarvita matkan mittaamiseen erillisiä GPS-mokkuloita. Se tallentaa tarkasti juoksu- tai hiihtoreitin lisäksi suoritusajan, sykkeen, nopeuden, matkan, kalorit.
Forerunner 110 määrittää sykerajat automaattisesti käyttäjätietojen perusteella. Näet kätevästi treenisi tehon asteikolla 1-5. Laihduttajia varten laitteen kalorilukema on myös mukava tieto. Kaiken tämän laite kertoo selkeästi suomenkielellä.
Harjoituksen jälkeen voit ladata tiedot Garmin Connect™ -palveluun, missä voit halutessasi analysoida, tallentaa ja jakaa treenitietoja, tarkastella kulkemaasi reittiä kartalla. Forerunner 110 kertoo treenitiedot tyylillä, helposti!
Tietoa ja tekniikkaa:
• Helppokäyttöinen opastava valikko, isot näppäimet sekä selkeä näyttö
• Herkkä integroitu HotFix® GPS-vastaanotin toimii hyvin peitteisessäkin maastossa
• Tallentaa jälkitietoa, nopeutta, keskikilometrivauhtia, matkaa ja kalorikulutusta
• Tarkka Firstbeat™ mittausteknologiaa hyödyntävä sykkeeseen perustuva kalorikulutuksen laskenta
• ANT+™  sykevyö
• Tallennuskapasiteetti: 200 tuntia harjoitustietoja
Tuohan vaikuttaisi ihan pätevältä yksilöltä. Kiinnostaisi tietää, että mikä tekee siitä sellaisen, että se on tarkoitettu ainoastaan naisille? Tuo pinkki raita?
 
 



 
Suunto t3c Black Arrow ja Suunto t3c Sporty Red
Harjoitusvaikutus reaaliajassa - Suunto t3c -sykemittari ei jätä harjoittelua arvailun varaan vaan opastaa, kuinka saavutat tavoitteesi.

• Mittaa reaaliaikainen sykkeesi ja kalorinkulutuksesi
• Laske reaaliaikainen harjoitusvaikutus
• Seuraa matkaa, nopeutta ja pyöritysnopeutta Suunto POD –matka- ja nopeusantureilla
• Digitaalinen ANT-lähetystekniikalla takaa aina häiriöttömät tiedot
• Värivaihtoehdot: Black Arrow sekä Sporty Red (naisten malli)


Seikkailin myös Polarin sivuilla, mutta siitä ei ollut oikeastaan minkäänlaista apua tähän aiheeseen. Minusta olisi kätevää, että samalla mittarilla saisin tietää nopeuden sekä matkan syketietojen lisäksi ja tästä syystä tuo ensimmäinen vaihtoehto vaikuttaisi oikein kiinnostavalta vaihtoehdolta. Ymmärtääkseni Polarin laitteisiin tarvitaan ainakin lisälaitteet, jotta matkaa ja nopeutta pystyy mittaamaan, kuten myös Suunnon vastaaviin.


Suunto M5 running pack

  • Kuntotesti
  • Valittavissa kolme henkilökohtaista tavoitetta: kunnon kohotus, painonhallinta ja vapaa harjoittelu
  • Päivittäiset ohjeet harjoituksen kestoon ja tehoon
  • Automaattisesti mukautuva 7 päivän harjoitteluohjelma
  • Reaaliaikainen tehonhallinta harjoituksen aikana
  • Suositus palautumisajaksi harjoituksen jälkeen
  • Motivoivat palauteviestit
  • Suunto Dual Comfort Belt -sykevyö, joka on yhteensopiva useimpien kuntosalilaitteiden ja Suunto Fitness Solutionin kanssa
  • Harjoituksen tietojen siirto Movescount.com-palveluun Suunto Movestickin avulla
  • Harjoitusohjelmien lataaminen Movescount.com-palvelusta Suunto Movestickin avulla
  • Voit seurata nopeuttasi ja kulkemaasi matkaa juostessa (Suunto Foot POD Mini -laitteen avulla)
Kaikkee sälää ainakin tulis mukana.. Samoin kuin saisi ostella Polarin setteihinkin. Tietenkin minua kiinnostaa tuossa Suunto m5:ssa tuo Movescount-palvelu, onhan omaa treenausta kiva vähän seurailla. En tiedä yhtään mihin suuntaan lähtisin näiden mittareiden kanssa ja minusta vähän tuntuu, että jos menen urheiluliikkeeseen kyselemään, niin minulle isketään käteen se kaikista hintavin vaihtoehto. Sehän se on aina se paras..? Toki voisihan sitä käydäkin vähän kyselemässä, jos joku osaisi minulle suositella parasta vaihtoehtoa ja miettiä sitten vielä. Minulle kuitenkin on aika paljon rahaa, jos jonkun pari sataa yhteensä heittää tuollaiseen mittariin (ja mahdollisiin lisävempeleisiin).

 Minkälaisia ominaisuuksia sinä pidät tärkeänä sykemittaria  valitessasi? Vinkit ja mielipiteet ovat tervetulleita, joten eikun kirjoittelemaan kommenttiosioon/sähköpostiin! :)

2 kommenttia:

  1. Avaanpa taas suuni :D


    Sykemittarin oleelliset ominaisuudet omalla kohdalla on maksimisyke, keskisyke sekä joku hieno käyrä, miten syke on reenin aikana mennyt. Kalorinkulutus on näitten lisäks kiva lisä, vielä pitäis oppia luottaan mittarin antamaan lukemaan :D

    Monet on ihan innoissaan siitä GPS-ominaisuudesta, mikä piirtää tietokoneelle reitin mitä pitkin on lenkkeillyt. Onhan se hyödyllistä jos ei oikeesti tiedä missä on mennyt :P

    VastaaPoista
  2. Heheh :D Itse lähinnä olen kiinnostunut siinä GPS-ominaisuudessa siitä, että tiedän kuinka pitkän matkan olen mennyt, reitin näkymisellä ei niin väliä; reitti yleensä on jo tiedossa lenkin jälkeen. ;)

    Kalorinkulutus ois tosi kiva ominaisuus sykkeiden lisäks, saa vähän osviittaa, että kuinka paljon saa syödä jäätelöö ;)

    VastaaPoista