maanantai 28. helmikuuta 2011

No stress

Viimein olen saanut vähän noita työasioita kuntoon (ja hankkinut itselleni neljännen tulonlähteen) ja aikataulut alkaa näyttää ihan hyvältä. Toukokuun vuorot täytyy vielä saada muutettua, mutta muuten olen ihan tyytyväinen. Nyt vaan pitää olla tarkkana noiden veroasioiden kanssa, etten ylitä tulorajoja.. Neljä palkkalaskelmaa kuukaudessa on kuitenkin enemmän tarkkailtavaa kuin yksi.

Kuka sanoikaan, että on vaikeaa saada töitä..? No itseasiassa minä olen joskus työttömänä ollessani tuskaillut sitä, kun minusta päiväkin työttömänä tuntuu liian pitkältä ja ahdistavalta ajalta. En kestä olla tyhjän päällä hetkeäkään. En halua joutua miettimään, että mistä saan rahaa ruokaan, jos sitä työpaikkaa ei heti löydykään, puhumattakaan vuokrasta ja muista laskuista. Ja mikään ei ole niin inhottavaa kuin taistella KELA:n kanssa tuista, joita ne eivät halua missään tapauksessa antaa vaikka miten olisit rahaton ja mikään ei tunnu nöyryyttävämmältä kuin raahata tilinauhoja nyrpeille tädeille toimeentulotukea varten. Se on aivan tajutonta paperisotaa, eikä kukaan halua antaa minkäänlaista tukea vaikka tilin saldo selkeästi alkaa nollalla. Siinä samassa rappioalkoholistit kyllä saavat omat tukensa, vaikkei minkäänlaista aikomustakaan ole koskaan mennä töihin ja maksaa tuloistaan veroja. Onnellisia ovat ne, joilla palkkatyö on.



Pari päivää tässä on mennyt aivan sokerikuorrutteisesti ruokavalion suhteen ja ihan luvan kanssa. Enää ei pysty. Tulee paha olo kun ajatteleekin sokeria. Miten joku voi syödä joka päivä karkkia? Huh. Söin eilen iltapalaksi korvapuusteja ja join kaakaota varmaan ensimmäistä kertaa vuoteen, ihan jees.. Olen myös syönyt sämpylöitä ja voin sanoa, että ei tarvitse ehkä hetkeen syödä niitäkään. Kroppa on jonkinlaisessa shokkitilassa tästä äkkinäisestä muutoksesta ruokavaliossa ja minulla on nyt huono olo koko ajan. Oisko bulimialle sauma tässä..? Muutenkin vaaleasta leivästä ja tuollaisesta tulee sellainen raskas ja väsynyt olo, ei toimi sitten yhtään.


Valmistauduin muuten viikonlopun mittelöihin päivää ennen ostamalla kaupan karkkihyllyn tyhjäksi (lähinnä suklaata) ja mikä parasta - ei tehnyt yhtään mieli mitään karkkia tai sokeria missään muodossa kisojen jälkeen. Kävimme tyhjentämässä ABC:n noutopöydän ja se riitti ihan hyvin. Toki söin karkkiakin sitten myöhemmin, mutta sille ei ollut mitään huutavaa tarvetta.
Tuohon valmistautumiseen muuten kuului myös kynsien lakkaus ja kaikkien kisoissa tarvittavien vaatteiden pesu. Jonkinsortin rituaali.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti