tiistai 19. huhtikuuta 2011

Treeniä ja tuloksia

Jeppisjee, käytiin tänään tekemässä aamutreeniä miss timbalandin kanssa ja kyllä vaan edelleen huomasi tuon sunnuntaisen rääkin tulokset; räjähtävyys ja nopeus oli kadoksissa. Hieman harmitti, kun koko hartia-yläselkä-alue tuntui olevan ihan uuvuksissa. Tehtiinpä kuitenkin suht kevyttempoinen kahden tunnin setti ja lähdettiin tyytyväisinä kotiin. Huomenna paremmin!

Mutta hienointa on se, että olen onnistunut laihtumaan reisistä ja pohkeista! :D Minulle ei ole koskaan käynyt niin, että huomaisin mitään eroa reisien ja pohkeiden osalta, kun paino tippuu. Se on harmi, sillä kun on kasvattanut itselleen turhan isot pohjelihakset, ne näyttävät vieläkin isommilta kun siinä on rasvakerrosta päällä. Mutta NYT! Voi miten hienoa :D Huomasin saman efektin jo tuossa vuoden alusta, mutta nyt alkaa jo näyttää ihan ihmismäiseltä.

Kesäkauden alkaessa minulta loppuu yleensä kaikki itsekuri, kun ei ole kisoja tai ei tarvitse treenata kuutena päivänä viikossa. Saatan ajatella, että "voin minä nyt yhden pikkujäätelön syödä", vaikka olisin syönyt sen "pikkujäätelön" jo eilen, toissapäivänä ja sitä edellisenä.. Auttamattomasti tulos kalorimäärien lisääntymisestä ja vähentyneestä kulutuksesta on se, että sitä painoakin aina jonkun verran kertyy kesän aikana. Ja sitä kertyy vaikkei lisäisikään sitä kalorimäärää, sillä kulutus kuitenkin vähenee. Ns. "normaali-ihminen" ei pysty syömään sellaisia määriä kuin mitä minä syön, lihomatta, koska kulutus ei ole samaa tasoa.

Kesäkauden huomaa minussa aina samassa järjestyksessä: käsivarsissa, naamassa ja TISSEISSÄ (ja samassa järjestyksessä minusta huomaa kisakauden alun). Kyllä kaikki ylimääräinen rasva tiensä johonkin kohtaan löytää. Käsivarsi-hartia-yläselkä-linjalla tämä rasvakerroksen lisääntyminen aiheuttaa sen, että alan näyttää kasvavassa määrin joltain kehonrakentajalta massakaudella*; eli lihakset näyttävät isommilta, mutta huomaa ettei ole kiristelty ihan äskettäin. Ällöttävää. Kuitenkaan en hae isoja lihaksia tai sen suurempaa lihaserottuvuutta, niin näyttää karulta kun lihaksisto näyttää kasvaneen, vaikkei se todellisuudessa olekaan, siihen vaan tulee lisää ylimääräistä.

Joskus viime kesän puolella menin bodypumpista äidin luokse tuubitopissa ja äitini katsoi vähän aikaa ja totesi: "Sulla on kyllä ihan hirmuiset lihakset". Tästä huvittuneena esittelin äidilleni muutamat kehonrakennuskisoista oppimani poset ja äiti tuijotti suu auki: "Voi herranen aika! Älä koskaan tee noin kun on miehiä paikalla!" :D Kyllähän minä lihakset omistan, enkä ole täysin narukäsi, mutta tuosta äitini kommentistani voi vaan päätellä, että ei pitäisi päästää itseään niin hunningolle kesäisin... Lisärasva ei ole tarpeen tähän kroppaan. Kuitenkin jo näillä hartioilla joutuu välillä vähän miettimään, että minkämallisia paitoja/toppeja uskaltaa päälleen laittaa, jottei näytä liian karulta.

Joka kesän jälkeen taas palataan ruotuun, aletaan vähän miettimään ruokavaliota normaaliin ja palataan normaaliin treenirytmiin. Siinä samassa ne kesäkilot saa kyytiä ja sitten kauden loppua kohden kiristellään taas. Joskus se on helpompaa, joskus vaikeampaa, mutta kyllä se vaan kesälläkin pitäisi joku roti siinä mässyämisessä olla (vaan eipä ole!). Täytyy sanoa, etten nyt näillä "rasvakerroksilla" tarkoittanut mitään hyllyvää läskiä, sellaista en antaisi itselleni anteeksi edes kesällä :D En ole koskaan ollut niin lihavassa kunnossa, etteikö esim. vatsalihakset näkyisi.

Tällä hetkellä siis kiristellään vielä kisakauden loppukarkeloita varten ja toivon mukaan kerkeän ajoissa. En ole edes uskaltanut käydä vaa'an lähettyvillä. Seuraavaksi voisi vaikka tapahtua muutoksia vatsan seutuvilla, kiitos! :D Ja sitten voisin pitää sen kunnon koko kesän läpi... (you wish.. kesäkuussa kuitenkin jo +5kg)

Jäätelökesää odotellessa...


Tämän tahtiin on hyvä lyödä kaveria:



--
*liioittelua?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti